🎥 | Umtiti in tranen na afscheidscadeau van Lecce-teamgenoten: 'Bedankt, toppers'

Trevor Wagener • 17:11, 03-06-2023 / Laatste Update: 15:25, 08-01-2024

Ontroerende beelden uit Zuid-Italië: voor verdediger Samuel Umtiti zit zijn huurperiode bij Serie A-club Lecce erop. Bij het afsluitende teamdiner kreeg de 29-jarige Franse wereldkampioen een fotoplaat als cadeau mee. Bij zijn dankwoord hield de stopper het niet droog.

"Ik wil jullie allemaal, stuk voor stuk, hartelijk bedanken voor deze schitterende tijd bij deze fantastische club", zei Umtiti met een brok in zijn keel.

De in Kameroen-geboren oud-speler van onder meer Olympique Lyon belandde de voorbije zomer bij de Italiaanse laagvlieger, nadat hij in Catalonië niet meer in de plannen van zijn eigenlijke werkgever Barcelona voortkwam. Umtiti, die tussen 2016 en 2019 31 keer voor Frankrijk speelde (4 goals) was het plezier in voetbal zodanig kwijtgeraakt dat hij Lecce destijds totaal niet als stap terug zag. In Italië werd hij vanaf de 1e dag zeer warm ontvangen.

Helse tijd

Sterker nog: hij voelde zich allesbehalve gewaardeerd in Camp Nou. "Ik wilde me alleen gewaardeerd en gerespecteerd voelen", zei Umtiti weken geleden tegen Canal + over zijn situatie in Spanje. "Dat was 4 jaar lang een gevangenis voor mij. In het dagelijks leven, maar ook sportief gebied merkte ik al snel wantrouwen."

Umtiti voelde zich slecht. "Ik dacht dat niemand meer in mij geloofde. Lecce was goed voor me. Ik heb hier mijn lach weer hervonden." Een langer verblijf bij Lecce ligt, ondanks de handhaving, net zo min voor de hand als een terugkeer bij Barcelona. Mogelijk keert hij terug bij zijn oude liefde Lyon.

Amour toujours

"Een tijdje terug kwam Alexandra Lacazette, een goede vriend van mij, hier langs", zei Umtiti toen tegen het eerdergenoemde medium. "Het is onze droom om nog een keer samen te voetballen voordat we ermee stoppen." Umtiti's contract in Barcelona loopt nog tot en met de zomer van 2026.