Monza-speler Izzo riskeert celstraf vanwege matchfixing én banden met maffia
i

Getty Images

Monza-speler Izzo riskeert celstraf vanwege matchfixing én banden met maffia

Trevor Wagener • 12:10, 16-12-2022 / Laatste Update: 21:18, 07-01-2024

Lekker gewerkt Armando Izzo, maar niet heus! De verdediger van Serie A-club Monza hangt een celstraf van liefst 4 jaar en 10 maanden boven het hoofd. Dat meldden onder meer Italiaanse media vrijdag.

Izzo wordt verdacht van matchfixing en betrokkenheid bij de Camorra. Volgens voetbaljournalist Wesley Victor Mak ging het fixen van wedstrijden over 2 Serie B-duels over Izzo's periode bij Avellino in 2014.

Zie ook 🎥: Berlusconi houdt kersttoespraak: 'Als we winnen van Milan of Juve, regel ik bus vol hoeren'

Italiaanse voetballer riskeert celstraf

Hiervoor werd hij in 2016 al eens veroordeeld. Izzo moest hierna - in 2017 - een schorsing van 6 maanden uitzitten. Hem hangt alsnog een celstraf boven het hoofd.

Izzo kwam 3 keer uit voor het Italiaanse elftal. De geboren Napolitaan doorliep de jeugdopleiding van de huidige Serie A-koploper, en belandde via Triestina en dus Avellino bij Genoa. Nadien speelde hij voor Torino, dat hem afgelopen september aan Monza uitleende.

Monza-verdediger Armando Izzo, afkomstig uit het Napolitaanse Scampia, hangt een celstraf van 4 jaar en 10 maanden boven het hoofd voor matchfixing en banden met de Camorra. pic.twitter.com/uuOj2VrV5g

— Wesley Victor Mak 🇮🇹 (@WesleyVictorMak) December 16, 2022