🎥 | Invallers Lozano en Zielinski helpen Napoli aan thuiszege op Empoli

Trevor Wagener • 21:21, 08-11-2022 / Laatste Update: 21:32, 11-12-2023

Napoli heeft dinsdagavond in eigen huis gedaan wat het moest doen in het competitieduel met Empoli. Op eigen veld nam de ploeg na de pauze pas afstand: 2-0.

Voormalig PSV-aanvaller Hirving Lozano viel in en wees de thuisploeg na bijna 70 minuten spelen vanaf de strafschopstip de weg. Empoli-keeper Guglielmo Vicario kreeg nog een hand aan Lozano's inzet, maar kon niet voorkomen dat de bal in het net lag.

Lozano beslissend

Scheidsrechter Luca Pairetto legde de bal, op advies van de VAR, op de stip na een overtreding van oud-Ajacied Razvan Marin. Daarvoor was Napoli enkele keren gevaarlijk geweest via Victor Osimhen en - met name - Giacomo Raspadori.

Luttele minuten na de treffer van Lozano moest Empoli verder met 10 man nadat verdediger Sebastiano Luperto van Pairetto zijn 2e gele prent ontving. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal besliste mede-invaller Piotr Zielinski de wedstrijd.

Stand Serie A

Empoli, waarbij Sam Lammers inviel en Tyronne Ebuehi heel de pot lang op de bank bleef, staat door de nederlaag 14e met 14 punten uit... 14 duels. Koploper Napoli heeft 38 punten. Concurrent AC Milan gaat dinsdagavond op bezoek bij Cremonese.