🎥 | Zó rustig reageerde 'tacticus' Mourinho op Roma's winnende tegen Juve: 'Topacteur'

Trevor Wagener • 22:03, 06-03-2023 / Laatste Update: 07:13, 12-12-2023

Bij voetbaltalkshow Rondo raakten presentator Wytse van der Goot en de aanwezige tafelgasten er minutenlang niet over uitgepraat: Roma-trainer José Mourinho, die doorgaans als een fanatieke razende tekeergaat langs de zijlijn, reageerde voor zijn doen wel heel kalm op de uiteindelijk winnende treffer van Gianluca Mancini.

De 26-jarige verdedigend ingestelde Mancini bezorgde Roma zondag in Olimpico net na rust de voorsprong. Op beelden is te zien hoe de 60-jarige Portugese supercoach net op dat moment bezig was met tactische aanwijzingen en daar, ondanks dat het hele stadion om hem heen om de grondvesten schudt, 'gewoon' mee door.

Rondo over 'kalme' acteur Mourinho

"Hebben jullie dat gezien? Hij gaat normaal volledige uit z'n plaat langs de lijn", begon Van der Goot zijn verhaal. "Hij heeft al 3 keer rood gehad dit seizoen, en nu blijft hij rustig. Is dit acteren?" Jan van Halst, Youri en Jan Mulder stoorden zich er enorm aan. "Dit is allemaal een act."

Marco van Basten kon er wel van genieten. "Hij is wel een karakter. Het zegt wel wat." Van Halst vond het maar niks. "Dit vindt hij (Mourinho) prima. Als men tégen hem fluit, wordt hij helemaal gek."