🎥 | Milan pakt volle buit bij Sampdoria maar verliest Leão na leipe kopschop

Trevor Wagener • 00:44, 11-09-2022 / Laatste Update: 06:44, 12-12-2023

AC Milan maakte zaterdagavond in de Serie A op bezoek bij Sampdoria geen fout. De ploeg van coach Stefano Pioli won met 1-2, maar verloor aanvaller Rafael Leão door een onhandige rode kaart.

Leão bereidde na ruim 5 minuten spelen de openingsgoal van Junior Messias voor. Kort daarna ging een treffer van Charles De Ketelaere vanwege buitenspel niet door. Na de pauze maakte voormalig Heerenveen-spelmaker Filip Djuricic gelijk.

Toen zat Leão al in de kleedkamer: hij raakte met een omhaal Samp-verdediger Alex Ferrari vol op zijn hoofd en moest douchen. Vanaf de stip trok Olivier Giroud de zege alsnog naar de kant van Milan. In de extra tijd kreeg Samp-coach Marco Giampaolo nog de rode kaart van arbiter Michael Fabbri na commentaar op zijn leiding.

Stand Serie A

Sampdoria wacht nog altijd op de 1e competitiezege van het seizoen. De club is met 2 punten uit 6 duels 18e, maar mede-laagvliegers Cremonese en Monza komen nog in actie. Cremonese treft Atalanta, dat op haar beurt de door Napoli en Milan gedeelde koppositie weer over kan nemen.