🎥 | Ophef na smerige stamp van Serie B-captain: 'Misdaad van een staatscrimineel'

Trevor Wagener • 19:02, 18-10-2022 / Laatste Update: 03:19, 12-12-2023

Voetballiefhebbers in Italië raken niet uitgepraat over de rode kaart van Cittadella-aanvoerder Simone Branca in duel met SPAL (0-0) van afgelopen zondag. De middenvelder stampte bewust met zijn noppen vol op het hoofd van SPAL-speler Salvatore Esposito en kreeg de rode kaart.

Esposito ging na een woordenwisseling meteen neer, maar toen moest het kwaad in de extra tijd van het duel nog beginnen. Branca stampte met zijn noppen op het hoofd en kan sowieso een flinke schorsing verwachten. Als het aan eenieder bij SPAL ligt, is het voorval nog niet klaar.

'Ciao Italia, wat vinden we hiervan?'

SPAL-voorzitter Joe Tacopina wil dat de Italiaanse regering zich met de overtreding gaat bemoeien. "In mijn 13 jaar in het Italiaanse voetbal heb ik veel gezien, maar nog nooit zoiets walgelijks als dit", brieste Tacopina. "Branca is een lafaard die een weerloze speler bewust pijn wilde doen."

Tacopina was nog niet klaar met zijn tirade. "In het voetbal komen overtredingen voor, ook grove. Maar dit is geen overtreding, wel een misdaad. Een laffe actie van een laf persoon die naar de naam Simone Branca luistert. Hij wilde Esposito duidelijk blesseren. Een misdaad van een staatscrimineel, meer niet. Dat het aandacht krijgt, is al een schande op zich."