Sevilla haakt voorlopig af in Spaanse titelstrijd na late nederlaag tegen Athletic Bilbao

Bart van der Wijst • 00:55, 04-05-2021 / Laatste Update: 02:31, 05-01-2024

Sevilla doet voorlopig even een stapje opzij in de Spaanse titelstrijd. De club verloor maandagavond in eigen huis tegen Athletic Bilbao en zag daardoor de top-3 uitlopen. Iñaki Williams maakte in de 90e minuut de 0-1. Het gat met Atlético Madrid is met nog 4 wedstrijden te gaan nu 6 punten, Real Madrid en Barcelona staan op 4 punten voorsprong.

Luuk de Jong viel na 67 minuten in bij Sevilla, maar ook hij kon zijn ploeg niet aan een overwinning helpen. De Nederlander probeerde het nog wel met een acrobatische omhaal, alleen hij miste de bal volledig. Lang leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel, maar invaller Iñaki Williams scoorde nog fraai de 0-1.

Superweekend

En dus wordt het aankomend weekeinde net wat minder spectaculair dan we vooraf hadden gehoopt. Bij een overwinning had de top-4 binnen 3 punten van elkaar kunnen komen, dat is nu niet het geval. Sevilla speelt zondag tegen nummer 2 Real Madrid, Atlético Madrid moet een dag eerder op bezoek bij Ronald Koemans Barcelona.