Sevilla komt goed weg bij nietig Levante, Vilhena verliest met Espanyol van Vallecano

Eimert Pruis • 22:57, 21-04-2022 / Laatste Update: 22:56, 11-12-2023

Sevilla heeft zich omhooggewerkt naar de 2e plaats in LaLiga. De Andalusiërs kwamen goed weg bij de nummer een-na-laatst Levante. Bij een stand van 1-2 miste José Luis Morales een penalty. In de slotfase werd het nog 1-3 en 2-3. Daar bleef het bij, ondanks nog wat gevaarlijke laatste minuten.

Morales, of zoals commentator Sierd de Vos hem altijd noemt 'El Commandante', had eerder in de wedstrijd nog wel een pingel binnengeschoten. Dat was de 1-1, nadat Jesús Corona Sevilla binnen het kwartier op voorsprong had gebracht. De voormalig speler van FC Twente was vlak voor rust ook verantwoordelijk voor de nieuwe Sevilla-voorsprong. Jules Koundé kopte in de 83e minuut snoeihard binnen voor de beslissing.

Heel spannende slotfase

Dat leek althans, want Roberto Soldado maakte het 2 minuten tijd toch weer spannend. Een minuut later dachten veel livescore-apps zelfs dat Levante gelijk had gemaakt, maar de bal ging langs de verkeerde kant van de paal.

Het moment van de wedstrijd

Real Madrid is praktisch al kampioen

Sevilla heeft 15 punten achterstand op koploper Real Madrid met nog 5 wedstrijden te gaan, maar kan de Koninklijke niet meer inhalen. Het onderling resultaat is namelijk in het voordeel van Real. Sevilla wil top 4 eindigen voor Champions League-voetbal. Het verschil met nummer 5 Real Betis is 6 punten.

Barça kan Real nog van titel afhouden

Alleen FC Barcelona kan theoretisch nog kampioen worden. Barça heeft 17 punten achterstand, maar speelt nog 7 wedstrijden.

Speelt Vallecano zich veilig?

Tonny Vilhena heeft in Barcelona verloren met zijn Espanyol van Rayo Vallecano. De oud-Feyenoorder speelde 65 minuten mee. Sergio Guardiola maakte het enige doelpunt van de wedstrijd (0-1). Espanyol blijft 12e en Vallecano staat nu 14e en lijkt veilig.