Sevilla loopt door stug Espanyol en slechte scheids puntenverlies op

Eimert Pruis • 17:00, 20-02-2022 / Laatste Update: 03:31, 08-01-2024

Sevilla heeft een vervelende zondagmiddag achter de rug. Bij het stugge Espanyol werd niet alleen gelijkgespeeld (1-1), maar ook verloor de nummer 2 van LaLiga Jules Koundé met rood en Lucas Ocampos met een schorsing.

De doelpunten in Barcelona werden gemaakt door Rafa Mir (Sevilla) en Sergi Darder (Espanyol).

Slechte scheids

Scheidsrechter Pablo González Fuertes speelde een grote negatieve rol. Hij liet soms veel te veel toe. Een beetje zoals Bas Nijhuis fluiten is geen probleem, maar je kan het ook overdrijven. Zo werd Koundé in de 2e helft zo vastgehouden en lastiggevallen dat de Franse verdediger helemaal gek werd. Hij zwaaide een beetje met z'n armen en zijn tegenstander ging kermend naar de grond: rood.

Vilhena was al aan het douchen

Even later kreeg Ocampos zijn zoveelste kaart dit seizoen en dus is hij er niet bij in de topper en stadsderby tegen Real Betis. Bij al die momenten was Tonny Vilhena al aan het douchen. De oud-Feyenoorder deed 71 minuten mee bij Espanyol.

Real Madrid verder weg

LaLiga-koploper Real Madrid won zaterdagavond wel (met 3-0 van Alavés) en dus ziet de nummer 2 Sevilla de achterstand oplopen naar 6 punten. Het verschil met nummer 3 Betis kan zondag 5 punten worden.