Sheraldo Becker helpt Union Berlin aan zege tegen RB Leipzig

Joris Kaper • 22:25, 20-08-2022 / Laatste Update: 07:45, 08-01-2024

Sheraldo Becker was zaterdag de grote man bij Union Berlin. Zijn ploeg won met 2-1 van RB Leipzig, waar Becker 1 goal maakte en goed was voor 1 assist. Daarmee wacht Leipzig nog steeds op zijn 1e zege van het seizoen.

Union Berlin kwam na een dik half uur spelen op voorsprong door een goal van Jordan Siebatcheu. Sheraldo Becker was de aangever, terwijl de Surinaamse Nederlander zelf de 2-0 voor zijn rekening nam.

Gezien het spelbeeld in met name de 2e helft was de zege niet geheel verdiend, want Leipzig had regelmatig een groot overwicht. Toch kwam de uitploeg pas in de 84e minuut tot scoren dankzij Willi Orban. Verder dan die aansluitingstreffer kwam de uitploeg echter niet. Union stijgt door de zege naar een voorlopige 2e plek, terwijl Leipzig het moet doen met een 11e plaats in de Duitse competitie.

Schalke-speler mist 2 keer strafschop, Werder wint in blessuretijd

Eerder op de dag gebeurde er ook al van alles in de Bundesliga. Zo miste Schalke-spits spits Simon Terodde tot 2 maal toe een pingel vanaf 11 meter, terwijl Werder Bremen 3 keer scoorde in de laatste 6 minuten en zo met 2-3 won. Ook Bayer Leverkusen is, net zoals Leipzig, nog steeds zonder zege dankzij een 3-0 nederlaag tegen Hoffenheim.