Sheraldo Becker schiet Real Sociedad bij z'n debuut naar halve finale Spaanse beker
Sheraldo Becker scoort bij zijn debuut voor Real Sociedad. ©Ziggo Sport

Sheraldo Becker schiet Real Sociedad bij z'n debuut naar halve finale Spaanse beker

07:43, 24-01-2024

Sheraldo Becker kan nu al niet meer stuk bij Real Sociedad. Dinsdagavond maakte hij bij zijn debuut voor de Spaanse ploeg de - uiteindelijk - winnende goal. Daarmee bezorgde hij Sociedad een plek in de halve finales van de Copa del Rey.

Bij Union Berlin was de 28-jarige Becker de afgelopen jaren de grote man. Mede dankzij de in Nederland geboren Surinamer werd de Duitse club van degradatiekandidaat een Champions League-deelnemer. Toch maakte hij een transfer naar Spanje, waar hij meteen van grote waarde is voor Real Sociedad.

Dinsdagavond mocht Becker in de basis spelen, nadat hij in het weekend nog negentig minuten op de bank bleef in de competitiewedstrijd tegen Celta de Vigo. Dinsdag was Celta wéér de tegenstander, maar nu in de kwartfinale van de Spaanse beker. Becker startte en besliste de wedstrijd in de tweede helft met de 2-0 voor Sociedad. Eindstand: 2-1.

07:32 - 24-01-2024

Sheraldo Becker scoort bij debuut voor Real Sociedad

Sheraldo Becker maakte twee weken geleden een transfer van Union Berlin naar Real Sociedad. De in Nederland geboren Surinamer scoorde dinsdagavond al meteen tijdens zijn debuut voor zijn nieuwe club in de Spaanse beker.

Halve finales

Door de zege staat Sociedad in de halve finales van de Copa del Rey. Het is nog niet bekend tegen wie de nieuwe club van Becker nu moet. Er staan nog drie kwartfinales op het programma en daarna wordt er opnieuw geloot. Die drie wedstrijden zijn: Bilbao - Barcelona, Mallorca - Girona en Atletico Madrid - Sevilla.