Sheraldo Becker sluit terugkeer naar Ajax niet uit: 'Die club betekent heel veel voor mij'
i

Getty Images

Sheraldo Becker sluit terugkeer naar Ajax niet uit: 'Die club betekent heel veel voor mij'

Jeroen Rooseboom • 12:06, 16-10-2022 / Laatste Update: 00:20, 12-12-2023

Sheraldo Becker maakt sinds het begin van dit seizoen aardig furore in de Bundesliga met Union Berlin. De 27-jarige Nederlander is 1 van de grote namen in de Berlijnse ploeg die verrassend bovenaan staat. De oud-Ajacied sluit ondanks zijn successen in Duitsland een terugkeer naar zijn oude club Ajax niet uit.

Becker scoorde al tegen RB Leipzig en Bayern München en staat op nummer 4 van de topscorerslijst met 6 goals. Het is opvallend dat hij het nu zo goed doet, want in Nederland viel hij bij ADO Den Haag en in de jeugd van Ajax niet echt op. Nu is hij bij Union 1 van de revelaties van het seizoen.

Hij zit er niet meer mee dat hij niet is doorgebroken in Amsterdam. "Je hebt vele wegen die naar Rome leiden", zei hij in gesprek met De Telegraaf. "Misschien is mijn tijd nu. Ik ben bezig aan de belangrijkste jaren van mijn carrière. Als je jong bent en bij Ajax speelt, wil je debuteren, in de Arena spelen. Maar als dat er niet in zit, moet je keuzes maken. Bij andere jongens ging het sneller, maar ik ben nu hier als 27-jarige en ben alleen maar bezig me keer op keer te bewijzen."

Lees ook: Cool! Sheraldo Becker is de Speler van de Maand in de Bundesliga

Ander verhaal

"Het zou kunnen, toch?", reageerde hij op de vraag of hij ooit zal terugkeren naar Amsterdam. "Ik ben er opgegroeid. Waar Ajax voor staat en wat de club voor mij betekent, dat zal nooit veranderen. Een vervolgstap in de Bundesliga of naar een andere grote competitie zou prachtig zijn, maar als Ajax mij belt, wordt het toch weer een ander verhaal. Maar dat zijn dromen. Ik focus me op het hier en nu."

Becker speelt met Union Berlin op zondag 16 oktober om 17.30 uur thuis tegen Borussia Dortmund.