'Shopt Ajax een keer bij Erik ten Hag? Amsterdammers laten oog vallen op oude bekende'
Christian Eriksen eerder dit seizoen tegen Bayern München. © Getty Images

'Shopt Ajax een keer bij Erik ten Hag? Amsterdammers laten oog vallen op oude bekende'

22:39, 21-02-2024 / Laatste Update: 08:00, 22-02-2024

Erik ten Hag maakte Ajax bijna financieel onafhankelijk door voor een slordige 100 miljoen euro Antony mee te nemen naar Manchester United. Ook Lisandro Martínez verkaste naar Old Trafford, waar Brian Brobbey op het lijstje schijnt te staan. Maar de kans bestaat dat Ajax deze zomer een keer iemand overneemt van Manchester United.

De Turkse journalist Ekrem Konur schrijft op X dat bij Manchester United zou hebben gepolst of het Eriksen deze zomer gratis mag overnemen. Het is echter maar de vraag hoe betrouwbaar het gerucht is, want Konur schrijft ook over interesse van clubs uit de Serie A. Daar mag Eriksen echter vanwege zijn inwendige defribilator niet meer voetballen.

Eriksen heeft nog een contract tot medio 2025 bij Manchester United, dus Ajax moet de club even lief aankijken of ze mee willen werken aan een transfervrij vertrek. De 32-jarige Deen houdt steeds vaker de bank warm op Old Trafford.

Terugkeer Eriksen?

Eriksen speelde 163 officiële duels voor Ajax tussen 2009 en 2013. Met die club werd hij drie keer kampioen en won hij de KNVB Beker.