Siem de Jong (34) denkt aan pensioen: 'Ga het duel chagrijnig bekijken'
i

Pro Shots / Shane Winsser

Siem de Jong (34) denkt aan pensioen: 'Ga het duel chagrijnig bekijken'

Yvo van Dorst • 15:01, 02-03-2023 / Laatste Update: 05:59, 12-12-2023

Siem de Jong denkt dat het niet lang meer zal duren voordat hij gaat stoppen met voetballen. De 34-jarige middenvelder van De Graafschap moet door een blessure de kwartfinale van de beker tegen zijn oude club Ajax missen en die pijntjes zitten hem de laatste tijd vaker tegen.

"Het is wel confronterend dat het allemaal wat minder wordt”, zei De Jong in het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken. "Ik denk niet dat ik heel lang meer doorga, nee." Voor De Jong was het missen van de wedstrijd tegen Ajax zijn grootste domper. "Ik baal er wel heel erg van. Ik ga nu het duel chagrijnig vanaf de tribune bekijken."

Terugkeer op de Vijverberg

De oudere broer van PSV’er Luuk de Jong keerde afgelopen zomer terug bij De Graafschap. "Ik heb minder gespeeld dan ik had gehoopt. Dan krijg je wel het gevoel: hoe lang ga je nog door en waar doe je het voor? Maar ik heb nog niet besloten dat dit het laatste seizoen wordt. Daar ga ik de komende tijd rustig naar kijken. Het zal afhangen van de laatste fase van dit seizoen en hoe ik me fysiek voel.”

Vroegere glorie

De Jong kende een loopbaan vol met hoogtepunten. Zo was de middenvelder belangrijk in verschillende seizoenen dat Ajax kampioen werd. Onder andere zijn beroemde en beslissende goal in 2011 tegen FC Twente. Ook speelde De Jong 6 wedstrijden voor het Nederlands elftal.