Sinisterra redt Feyenoord tegen Utrecht met de winnende goal in blessuretijd
i

ProShots

Sinisterra redt Feyenoord tegen Utrecht met de winnende goal in blessuretijd

Marcel Roes • 18:30, 24-04-2022 / Laatste Update: 11:45, 08-01-2024

Feyenoord heeft in de strijd om plek 3 geen puntjes laten liggen. Thuis tegen FC Utrecht werd het 2-1. Het gat ten opzichte van FC Twente, de voornaamste concurrent in strijd om plek 3, is nu 3 punten.

Direct na aftrap kreeg Cyriel Dessers een loei van een kans. De Belg stond na een steekpass van Linssen tegenover Utrecht-keeper Fabian de Keijzer, maar een verdediger blokte zijn inzet.

In de 1e helft was Feyenoord de betere ploeg en kregen de Rotterdammers diverse kansen op de openingstreffer, maar de ploeg deed FC Utrecht nog geen pijn.

Eigen goal

Vlak na rust deed Utrecht wel ziczhelf pijn. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Mike van der Hoorn knullig achter zijn eigen doelman gekopt. De bal ging over De Keijzer heen.

In de 65e minuut kwam Utrecht tot een zeldzame aanval. De bal kwam voor de voeten van Sander van de Streek, die binnen kon glijden: 1-1. Even daarna viel Feyenoord-verdediger Marcos Senesi uit met een hamstringblessure.

Afgekeurd

Dessers dacht de 2-1 te maken, maar volgens scheidsrechter Nijhuis had hij kort daarvoor een overtreding gemaakt. Het bleef 1-1.

Sini

Diep in blessuretijd ontplofte De Kuip toch nog. Luis Sinisterra knalde de bal achter de doelman en zette de 2-1 op het scorebord. Dat was in de 96e minuut.