Sjaak Swart geeft Sven Mislintat de volledige schuld van dramatisch Ajax-seizoen: 'Ik hoop dat hij gestraft wordt'
i

Talpa

Sjaak Swart geeft Sven Mislintat de volledige schuld van dramatisch Ajax-seizoen: 'Ik hoop dat hij gestraft wordt'

Noah Hoogenboezem • 23:50, 08-01-2024 / Laatste Update: 08:45, 15-01-2024

Ajax kende een dramatische eerste seizoenshelft. De club stond voor het eerst in de geschiedenis onderaan in de Eredivisie, ontsloeg technisch directeur Sven Mislintat en coach Maurice Steijn en werd vlak voor de winterstop in de beker uitgeschakeld door amateurclub Hercules. Ajax-icoon Sjaak Swart vertelde in gesprek met Vandaag Inside dat hij niet weet wat hij meemaakt. Hij wijst ook een schuldige aan.

"Ik ben al 75 jaar lid en dit heb ik nog nooit meegemaakt", zei Swart in het interview. "Dat een elftal in anderhalf jaar naar de klote is geholpen." Volgens Swart is daar een hoofdschuldige voor: "Allemaal door één man: meneer Mislintat. Ajax is gesloopt door hem. Ik hoop dat hij gestraft wordt, want hij heeft de boel in de maling genomen." Swart vertelde dat hij zelf ook een lijstje met spelers heeft ingediend, maar dat de Duitser niet naar hem geluisterd heeft.

Steijn

Ajax ontsloeg tijdens het seizoen coach Steijn, maar hem verwijt Swart niets: "Bij andere clubs deed hij goede dingen. Als dan zo'n aantal spelers in je mik geduwd wordt. Ook voor de beste trainer ter wereld is dat moeilijk."

Hercules

Ajax verloor na het ontslag van Steijn in de beker van amateurclub Hercules. Het Ajax-icoon denkt dat hij dat zelf op zijn 85e nog wel beter had gedaan: "Als je dit dan ziet tegen een 4e klasser. Met oud-Ajax hadden we nog van ze gewonnen. Dit is een afgang.

Leedvermaak

In andere delen van het land wordt er met een glimlach gekeken naar het teleurstellende jaar van Ajax. Dat merkt Swart ook: "Iedereen die niet voor Ajax is, vindt dit prachtig. Ik word per week 300 keer gebeld door supporters van PSV en Feyenoord. Die vragen dan: 'Hoe is het om onderaan te staan?'

Bekijk hier het volledige interview met Sjaak Swart: