🎥 | Sjeik uit Qatar geeft géén handje aan vrouwelijke scheidsrechters

Brian Vesseur • 15:16, 13-02-2021 / Laatste Update: 02:01, 08-01-2024

Bij de eindceremonie voor het WK voor clubs in Qatar werden ook de scheidsrechters bedankt voor hun diensten. Wat heel opvallend was: de mannelijke arbiters werden bedankt door Sjeik Joaan bin Hamad Al Thani, maar de vrouwelijke scheidsrechters niet!

Het was nog zo'n nieuws: bij dit WK waren er vrouwelijke scheidsrechters aanwezig. Een primeur! Bij de wedstrijd om de vijfde plaats tussen Ulsan Hyundai en Al-Duhail SC, de wedstrijd die werd geleid door 3 vrouwen, blijkt de koninklijke familie van Qatar nog te moeten wennen aan de vrouwelijke aanwezigheid op een voetbalveld. 

Tijdens de prijsuitreiking is op beelden te zien dat Sjeik Joaan bin Hamad Al Thani, die ook voorzitter is van het Olympisch Comité van Qatar, de voetballers en mannelijke scheidsrechters groet met een vriendelijke tik tegen de vuisten (een boks). Wanneer de vrouwelijke Edina Alves Batista en Neuza Back lanslopen steekt het lid van de koninklijke familie geen hand uit. De Braziliaanse arbiters kregen niet eens een knikje van de Sjeik.