Slavia Praag geeft update over Mohamed Ihattaren: ‘Hij heeft veel spiermassa gewonnen'
i

Slavia Praag / Instagram

Slavia Praag geeft update over Mohamed Ihattaren: ‘Hij heeft veel spiermassa gewonnen'

Brian Vesseur • 12:39, 09-01-2024 / Laatste Update: 12:51, 15-01-2024

Mohamed Ihattaren is lekker bezig bij Slavia Praag, meldt trainer Jindrich Trpisovsky op de website van de club. Nadat Ihattaren een maand geleden vriend en vijand verbaasde door bij de Tsjechische topclub te tekenen, volgde dinsdag een update over zijn fysieke gesteldheid.

Over Ihattaren was bekend dat hij veel was aangekomen, nadat zijn huurperiode bij Ajax niet succesvol afliep. Daarna werd zijn contract bij Juventus ontbonden. Nu lijkt de aanvallende middenvelder, die nog altijd pas 21 jaar is, weer fit te worden.

Afgevallen én spiermassa erbij

Trpisovsky: "In een maand tijd heeft hij hard gewerkt, is hij enkele kilo’s afgevallen en heeft hij volgens tests ook veel spiermassa gewonnen." Ihattaren trainde in Dubai, met personal trainer Nicolas St. Maurice. Eerder werkte die pt samen met spelers als Ryan Gravenberch en Karim Benzema.

'Niet fit genoeg voor A-ploeg'

Slavia Praag hoopt dat Ihattaren zo snel mogelijk aansluit bij het eerste elftal. Op dit moment is hij nog niet fit genoeg voor de A-ploeg, is de trainer ook eerlijk. "Hij gaat dagelijks samenwerken met de fitnesstrainers. Ons plan is om hem op een bepaald niveau te krijgen zodat hij met de A-ploeg mee kan trainen."

Het doel is dat Ihattaren nog voor het einde van de winterstop (de competitie wordt op 10 februari hervat) aan kan sluiten bij de trainingen van het eerste elftal. Maar Trpisovsky durft geen voorspellingen te doen.