Slecht nieuws voor Feyenoord: Ayase Ueda haakt geblesseerd af bij Japan
i

Getty Images

Slecht nieuws voor Feyenoord: Ayase Ueda haakt geblesseerd af bij Japan

Jeroen Rooseboom • 12:30, 11-09-2023 / Laatste Update: 08:08, 12-12-2023

Zorgen voor Feyenoord en coach Arne Slot: spits Ayase Ueda viel zaterdag uit bij de gewonnen oefeninterland tegen Duitsland (1-4) en verliet vervolgens het Japanse trainingskamp vanwege een voetblessure. Vooral met het oog op de Champions League-wedstrijd van volgende week dinsdag tegen Celtic is dat slecht nieuws voor Feyenoord. Santiago Giménez ontbreekt dan vanwege een schorsing.

"Hopelijk ben ik er volgende week weer bij", liet Ueda weten volgens het Algemeen Dagblad nadat hij afhaakte bij Japan, dat zaterdag met 1-4 won van Duitsland. De Japanse Feyenoord-spits was verantwoordelijk voor de 1-2 en daarmee ook mede verantwoordelijk voor het ontslag van de Duitse bondscoach Hansi Flick. Japan speelt maandagavond nog tegen Turkije in een vriendschappelijke wedstrijd, maar doet dat dus zonder de Feyenoorder.

Start Champions League voor Feyenoord

Hoe ernstig de blessure van Ueda is, is nog niet duidelijk, maar bij Feyenoord zullen ze niet blij zijn met dit nieuws. De Rotterdammers spelen komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen, waarna dinsdag Celtic op bezoek komt in de groepsfase van de Champions League. Het weekend daarna staat in Amsterdam de Klassieker tegen Ajax op het programma.

Rode kaart en schorsing

Vooral voor het duel met Celtic is de inzetbaarheid van Ueda van belang. Santiago Giménez is door zijn rode kaart van vorig seizoen tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League geschorst voor de eerste 2 Europese wedstrijden van dit seizoen. Tegen Celtic en ook daarna in de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid is de Mexicaan er dus niet bij.

Geertruida ook geblesseerd

Ueda is voor Slot de 2e speler die geblesseerd terugkomt van de interlandperiode. Bij Oranje ontbrak Lutsharel Geertruida gisteravond tegen Ierland, nadat de verdediger tijdens de training afhaakte.