Slim idee van Twente: start de competitie later, dan kunnen de stadions vol
i

ANP

Slim idee van Twente: start de competitie later, dan kunnen de stadions vol

Brian Vesseur • 17:40, 04-06-2021 / Laatste Update: 03:01, 07-01-2024

FC Twente heeft gevraagd aan de KNVB of de competitie komend seizoen later mag beginnen. Op 1 september is - als het goed is - iedereen die dat wil gevaccineerd. De kans is groter dat de Eredivisie-clubs dan in volle stadions kunnen spelen.

Slim idee! De KNVB bespreekt het onderwerp over 2 weken bij de algemene vergadering betaald voetbal, om precies te zijn op 18 juni.

Onderling besproken

"De competitiestart staat weliswaar gepland in het weekend van zaterdag 14 augustus, maar wellicht kunnen bij verdere gunstige ontwikkelingen de stadions dan al volledig open", zegt algemeen directeur Paul van der Kraan van FC Twente. "We hebben de KNVB aangegeven om te overwegen om de competitie eventueel iets later te starten." Volgens Van der Kraan hebben de betaaldvoetbalclubs daar onderling al over gesproken.

KNVB wacht nog even af

De KNVB wil niet inhoudelijk reageren op de suggestie vanuit Enschede. "In de week van 21 juni wordt de exit-strategie bekendgemaakt vanuit het kabinet", zegt een woordvoerder van de bond. "Tot die tijd zijn er nog geen officiële richtlijnen. We overleggen altijd met de clubs over de voetbalkalender."