Slot tóch chagrijnig ondanks simpel avondje voor Feyenoord: 'Blij dat zij met 10 man stonden'

Jeroen Rooseboom • 09:37, 26-01-2023

Feyenoord won woensdagavond redelijk eenvoudig met 2-0 van NEC, maar toch zag trainer Arne Slot een hoop verbeterpunten. Hij vond zijn ploeg niet goed spelen. "Het was verre van indrukwekkend."

De Rotterdammers kwamen vroeg op voorsprong door een goal van Javairô Dilrosun, maar maakten daarna geen indruk meer. "Zonder bal was het veel minder vandaag. Maar ook aan de bal zal het beter moeten", zei Slot. Daarna werd Feyenoord geholpen door NEC-verdediger Iván Márquez, die een penalty veroorzaakte en zelf een rode kaart kreeg.

Twijfels

"Ik was wel blij dat zij met een man minder kwamen te staan", zei de coach. "Ik had grote twijfels of we opnieuw zo’n fysieke inspanning konden leveren om de wedstrijd te winnen." En later stelde hij bij ESPN: "Misschien sla ik nu door in het negatieve, maar ik heb misschien wel de slechtst mogelijke uitvoering van 11 tegen 10 ooit gezien."

Het was te merken dat Feyenoord een zware wedstrijd achter de rug had na afgelopen weekend. Igor Paixão werd al voor rust gewisseld. De reden leek een blessure, maar Slot vond hem moe ogen en zette Oussama Idrissi in. "De wedstrijd van zondag vergde veel van ons. Middenvelder Mats Wieffer is ook nog niet echt gewend om 2 wedstrijden zo kort achter elkaar te spelen. Daarom vind ik het een compliment dat we onszelf toch weer zo presenteren."