Snikheet: Bundesliga-trainers dienen klacht in om speeltijden door flinke hittegolf in Duitsland
i

AFP

Snikheet: Bundesliga-trainers dienen klacht in om speeltijden door flinke hittegolf in Duitsland

Yvo van Dorst • 20:26, 14-09-2023 / Laatste Update: 09:06, 12-12-2023

Sommige trainers van clubs in de Bundesliga willen dat wedstrijden in de zomer later starten. Ook in Duitsland, nou niet het meest zonnige land ter wereld, maken de mensen zich druk over

Bijvoorbeeld Niko Kovac, trainer bij VfL Wolfsburg. Hij hoopt dat de Duitse bond gehoor geeft aan de oproep. "Ik zou graag later beginnen in bijvoorbeeld augustus en september. Het is dan gewoon erg warm en spelers lijden daaronder. De kwaliteit wordt minder, terwijl er wel steeds meer van spelers wordt verwacht", aldus de Kroaat die eerder ook Bayern München trainde.

Avondwedstrijden

Bundesliga-duels starten vaak om 15:30 uur in de zomer, maar de trainers hopen dat dit ook om 18:00 of zelfs om 20:00 uur kan. Union Berlin-trainer Urs Fischer is het eens met Kovac. "We hebben al twee of drie wedstrijden gespeeld die tegen de limiet aan zaten wat betreft de hitte. Ik kan me voorstellen dat het niet bepaald gezond is om in temperaturen van 30 graden of meer te spelen", vertelt de trainer geciteerd door het Algemeen Dagblad.