Southampton doet weer wat veel teams niet lukt: punten afsnoepen van Manchester City

Bart van der Wijst • 21:27, 22-01-2022 / Laatste Update: 03:06, 12-12-2023

Southampton heeft de Premier League weer een heel klein, inimini beetje spannend gemaakt. De ploeg van trainer Ralph Hasenhüttl hield koploper Manchester City op eigen veld op een gelijkspel: 1-1.

Daar moest Southampton behoorlijk diep voor gaan. De thuisploeg kwam via een lekkere goal van Kyle Walker-Peters nog wel op voorsprong binnen 10 minuten, maar daarna kregen we het speelbeeld zoals verwacht.

Aanval na aanval

Southampton leek even op een 2-0-voorsprong te komen, maar oud-Vitesse-huurling Armando Broja stond een metertje buitenspel. Na de openingstreffer van Walker-Peters deed ManCity er alles aan om zich terug in de wedstrijd te knokken, alleen vond de uitploeg niet zo eenvoudig het net als de rest van het seizoen.

Uiteindelijk was het Kevin De Bruyne die Aymeric Laporte bediende voor de 1-1. De Belgische vedette legde de bal perfect op het hoofd van de Spanjaard. Daarna probeerde de ploeg van Pep Guardiola de winnende er nog uit te persen, alleen verder dan 2 keer de paal kwam Manchester City niet.

Dus liep de koploper voor de 2e keer dit seizoen tegen puntenverlies aan tegen Southampton. Eerder dit seizoen werd het in Manchester 0-0. Na 12 overwinningen op rij komt er een einde aan de zegereeks. Liverpool en Chelsea kunnen zondag inlopen.