Southampton heeft geen kind aan Bournemouth en staat in halve finale FA Cup

admin • 16:16, 20-03-2021 / Laatste Update: 18:13, 13-12-2023

Southampton heeft zich zaterdag overtuigend geplaatst voor de halve finales van de FA Cup. De ploeg van de Oostenrijkse coach Ralph Hasenhüttl gemakkelijk met 0-3 bij Bournemouth.

Nathan Redmond was de uitblinker bij Southampton. Hij gaf in de 37e minuut de assist bij de openingsgoal van Moussa Djenepo en maakte in de blessuretijd van de 1e helft zelf nog de 0-2. Met een schot uit de rebound zorgde Redmond een kwartier na rust voor de 0-3 eindstand. Bij Bournemouth, dat vorig seizoen degradeerde en nu in het Championship speelt, deed Arnaut Danjuma Groeneveld de hele wedstrijd mee.

Andere kwartfinales

Zaterdagavond om 18.30 uur is de 2e kwartfinale in de FA Cup, als Everton op Goodison Park bezoek krijgt van Manchester City. Het team van Pep Guardiola is op weg naar de 3e landstitel in 4 jaar, staat in de kwartfinale van de Champions League volgende maand tegenover Borussia Dortmund en speelt op 25 april de finale van de League Cup tegen Tottenham Hotspur.

Zondag zijn de overige 2 kwartfinales: om 14.30 uur eerst Chelsea - Sheffield Wednesday en om 18.00 uur Leicester City - Manchester United.