Sowieso GEEN grote schermen bij eerste 2 duels Oranje, daarna misschien WEL
i

ANP

Sowieso GEEN grote schermen bij eerste 2 duels Oranje, daarna misschien WEL

Eimert Pruis • 13:01, 01-06-2021 / Laatste Update: 00:05, 05-01-2024

Voor de mensen die nog hoopten dat ze de eerste 2 duels van Oranje op het EK op een groot scherm in de stad konden kijken, hebben we slecht nieuws. Er komen sowieso geen grote schermen. Dat zei voorzitter van de Veiligheidsraad Hubert Bruls maandagavond na afloop van een ingelaste vergadering.

"Ik begrijp dat het belangrijk nieuws en dat het in Nederland een behoorlijke traditie is om in de kroeg op grote schermen naar Oranje te kijken. Maar iedereen moet logisch nadenken, door corona wil je geen grote massa bij elkaar hebben die zich mogelijk nergens iets van aantrekken. Het is daarom niet gepast om tv-schermen te plaatsen."

Voordelen

Bruls heeft wel bij het kabinet aandacht gevraagd voor de situatie. Hij ziet namelijk ook voordelen van de schermen. Je kan het zo volgens hem beter in de hand houden. "Op 14 juni gaan we weer kijken hoe het beeld is. Dan kijken we hoe we er mee verder gaan. De kroegen sluiten nu om 22.00 uur en de eerste 2 wedstrijden zijn om 21.00 uur. Dat gaat dus niet werken. Wellicht kan het wel bij de 3de wedstrijd van Oranje."

Noord-Macedonië

Het 3de groepsduel van het Nederlands elftal staat op maandag 21 juni om 18.00 uur op het programma. Heel misschien kan je dan dus wel naar de kroeg om Oranje te kijken. Noord-Macedonië is dan de tegenstander.