Spaanse bondscoach Luis Enrique krijgt Louis van Gaal-trekjes: 'Er is echt geen enkele mening van 1 van jullie die ik interessant vind'

Marcel Roes • 22:58, 05-10-2021 / Laatste Update: 00:57, 05-01-2024

De Spaanse bondscoach Luis Enrique deed dinsdag bij een persconferentie een Louis van Gaaltje: hij maakte ruzie met de journalisten en vond dat ze allemaal domme vragen en suggesties hadden. Spanje speelt woensdag in de halve finale ven va Natins League de Europees kampioen Italië.

De ene na de andere journalist vroeg hem waarom Enrique niet Pietje of Jantje (oké: Pablo of Antonio) had geselecteerd. En toen barstte het bommetje. "Ik lees, luister en bekijk niets van wat jullie schrijven of zeggen", zei Enrique.

"Het interesseert me niet, want ik denk dat ik veel meer van voetbal weet en over meer informatie beschik dan jullie. Er is echt geen enkele mening van een van jullie die ik interessant vind. Ik heb de 23 spelers geselecteerd waarvan ik vind dat ze klaar zijn om deze Final Four te spelen. We zullen zien of ik gelijk had of niet"."

Centrumspits

De bondscoach heeft geen enkele Real Madrid-speler opgeroepen, maar had wel plek voor 5 Barcelona-spelers, terwijl het nou niet zo denderend gaat met de Catalaanse club. Ook heeft hij, na het afvallen van Álvaro Morata (Juventus) en Gerard Moreno (Villarreal) geen echte centrumspits opgeroepen.

En dat hoeft ook niet, zo bepleit Enrique. "Het draait niet om één speler. We vallen niet aan met één man, net zoals we niet verdedigen met één man."