Spaanse kranten hard over tijdperk-Koeman: 'Waardeloos' en 'triest'
i

REUTERS

Spaanse kranten hard over tijdperk-Koeman: 'Waardeloos' en 'triest'

Marcel Roes • 11:28, 28-10-2021 / Laatste Update: 21:47, 07-01-2024

Rayo Vallecano was woensdagavond de beul van Barcelona en trainer Ronald Koeman: het werd 1-0 en een paar uurtjes later was Koeman ontslagen. Het zat er wel aan et komen ook. De Spaanse kranten hadden waarschijnlijk hun venijnige afscheidsstukjes al klaar liggen.

"Het tijdperk-Koeman in Camp Nou was een periode met meer schaduw dan licht", schrijft Marca. "Hij vertrekt uit Barcelona met een club op de 9e plaats, niet al te veel kans op Europese overwintering én een aangeslagen, weggezakte spelersgroep. Er zijn weinig mooie momenten die Koeman zich zal kunnen herinneren."

Mundo Deportivo is ook helder: "Als het bij persmomenten over zijn positie ging, wees hij altijd naar de resultaten. Die waren dit seizoen waardeloos en hebben hem inderdaad de kop gekost."

Iets triests

AS schrijft: "Zijn vertrek heeft iets triests. Clubpresident Juan Laporta lekte na de wedstrijd tegen Benfica - 3-0 nederlaag - al dat hij ontslagen zou worden, maar liet hem toch nog even bungelen. Toen de resultaten inderdaad niet verbeterden, greep hij gisteravond in het vliegtuig tussen Madrid en Barcelona alsnog in."

Sport gaat in op de slechte band tussen Koeman en president Laporta. "Het is niet eens publiek geheim meer dat Laporta Koeman eigenlijk nooit heeft vertrouwd”, aldus Sport op. "Toch besloot Laporta hem publiekelijk te steunen,. Mogelijk dacht hij écht dat een wederopstanding mogelijk was, maar dat is nooit het geval geweest."

Xavi

En nu moet er een nieuwe verlosser gevonden worden. Een nieuwe trainer die hoopvol op het schild wordt gehesen en ooit ook weer met pek en veren uit Camp Nou wordt geschopt. Over de beoogde opvolger van Koeman kunnen de Spaanse media kort zijn: dat wordt Xavi. "Hij heeft alles wat een Barcelona-coach nodig heeft", schrijft Marca. "Xavi heeft het DNA van de club, een goede speelstijl, steun van de fans en ervaring. Daarnaast heeft hij een goede relatie met sportdirecteur Jordi Cruijff."