Spaanse kranten krijgen geen genoeg van Barça: ‘Memphis en Luuk maakten het feest compleet’
i

AP

Spaanse kranten krijgen geen genoeg van Barça: ‘Memphis en Luuk maakten het feest compleet’

Sjors Tanis • 09:46, 28-02-2022 / Laatste Update: 21:52, 08-01-2024

Voor het eerst dit seizoen heeft FC Barcelona 3 wedstrijden op rij gewonnen. Na de fraaie overwinningen bij Valencia (1-4) en Napoli (2-4) won de ploeg van Xavi zondagavond in Camp Nou met 4-0 van Athletic Bilbao, waardoor plek 3 nu ook binnen handbereik is. De Spaanse kranten waren enorm positief over Barça.

"Barça boekte dit seizoen eindelijk drie opeenvolgende overwinningen. De spelers en supporters genoten zichtbaar, ze bleven aanvallen en vierden door 2 late goals een compleet feest. Barça bevestigde daarmee dat het in volle gang is. Met wat ups en downs gedurende de wedstrijd, was Barça superieur aan Athletic, dat heel goed verdedigde", schrijft Mundo Deportivo.

Bekijk ook: de samenvatting van FC Barcelona - Athletic Bilbao

Veel opties voorin

Het grote verschil ten opzichte van de 1e seizoenshelft is de breedte van de selectie, vooral in de voorhoede goed zichtbaar. De in januari gehaalde aanvallers Adama Traoré, Ferran Torres en Pierre-Emerick Aubameyang begonnen opnieuw voorin, maar het waren invallers Ousmane Dembélé (fraaie goal en 2 assists), Luuk de Jong en Memphis Depay die in het laatste kwart van de wedstrijd nog voor het meeste spektakel zorgden. 

"Xavi lijkt zijn favoriete voorhoede te hebben gevonden, maar de invallers maakten het feest compleet. Waar eerder dit seizoen vooral werd gewisseld om de wedstrijd over de streep te trekken, kan er nu aanvallend worden gewisseld. Barça kan door de vele opties voorin eindelijk weer teams kapot spelen en grote uitslagen neerzetten met mooie goals, iets waar de fans duidelijk naar hebben verlangd.”

Pedri

Pedri schitterde in de 2e helft met een prachtige panna op eigen helft en met zijn passes en dribbels stond hij aan de basis van vrijwel iedere aanval. "Het is prachtig hoe goed hij het spel al begrijpt op deze leeftijd. Hoe hij altijd tussen de linies opduikt en iedere bal op de juiste snelheid meegeeft aan zijn teamgenoten. Hij doet me erg denken aan Andrés Iniesta. Het is prachtig om te zien, ik heb nog maar weinig talenten van dit niveau gezien,” zei Xavi, die 485 keer samenspeelde met Iniesta op het middenveld van Barcelona en Spanje. 

De 42-jarige coach begon nog vrij wisselvallig, maar lijkt de weg omhoog nu duidelijk te hebben gevonden met zijn versterkte selectie. "Ik wist dat dit eraan zat te komen, want ik zie het team dagelijks groeien. Ze trainen uitstekend en we laten dat ook zien in de wedstrijden. Het gevoel binnen de groep en de club is heel goed en dat is waar we hard voor werken, dus ik ben heel blij. De spelers die erbij zijn gekomen geven ons veel meer opties, vooral in de voorhoede. Maar Memphis keert terug van 5 weken blessureleed en scoort direct en Luuk de Jong had ook weer genoeg aan een paar minuten om te scoren. 4 keer scoren tegen Athletic is echt niet makkelijk", zei Xavi, die vorige maand in de Copa del Rey nog werd uitgeschakeld in Bilbao.