Spaanse media: Memphis Depay maakt weinig indruk bij Barça, complimenten voor De Jong
i

Pro Shots

Spaanse media: Memphis Depay maakt weinig indruk bij Barça, complimenten voor De Jong

Joris Kaper • 14:30, 11-09-2022 / Laatste Update: 08:22, 12-12-2023

Na een matige 1e helft nam Barcelona zaterdagavond in de slotfase toch nog afstand van Cadiz. Maar na afloop ging het ook in de Spaanse media vooral over het medische noodgeval op de tribune.

Barcelona begon tegen Cadiz een nogal gewijzigde opstelling, waarin eindelijk eens plaats was voor Memphis Depay. "Maar hij was niet succesvol", aldus AS. "Hij liet zich goed inzakken richting het middenveld, maar was inefficiënt voor het doel. Het is duidelijk dat de club wat vervangers voor Lewandowski betreft wat krap zit."

'Deze aanval werkt niet'

ESPN gaf Memphis een 5 voor zijn bijdrage. "Hij had moeite om zijn plek te vinden en kende geen succes in de afronding." En El Mundo schijft: "De aanval met Raphinha, Memphis en Ferran werkt niet". Marca tenslotte zag "Memphis hard werken en prees zijn 'dynamische spel'. "Maar hij had moeite om de ruimtes te vinden tussen al die verdedigers."

Uiteindelijk werd Depay een half uur voor tijd vervangen door Lewandowski. Hij scoorde daarin nog 1 keer en gaf ook nog eens 2 assists.

Een 7 voor De Jong

Frenkie de Jong opende de score zaterdag voor Barça en kreeg de nodige complimenten. ESPN gaf hem een 7. "De Jong nam de verantwoordelijkheid in het aanvalsspel, weet hoe hij moet combineren en opende de score." De international krijgt ook van Marca complimenten voor zijn verdedigende en aanvallende spel. Wel stelt AS dat De Jong "het aan de ambitie lijkt te ontbreken om de perfecte wedstrijd te spelen."