Spaanse media: Nederlanders prima, maar Laporta wil nog steeds van Koeman af
i

AFP, Mundo Deportivo, Sport

Spaanse media: Nederlanders prima, maar Laporta wil nog steeds van Koeman af

Trevor Wagener • 09:49, 27-09-2021 / Laatste Update: 19:59, 08-01-2024

De Spaanse media waren te spreken over het optreden van de Nederlanders bij FC Barcelona. De Catalanen wonnen met 3-0 van Levante en Memphis én Luuk de Jong - met zijn 1e voor de club - waren trefzeker. Zij konden, inclusief coach Ronald Koeman, op positieve commentaren rekenen.

Ook Sergiño Dest, de in Almere geboren international van de VS, kreeg volop lof. "De Nederlandse 3-tand wekte enthousiasme op", schreef Mundo Deportivo. "Zij zorgden voor de rust. Deze wedstrijd deed denken aan 20 december 1998". Destijds was coach Louis van Gaal bijna ontslagen. Xavi Hernández bezorgde hem toen een laatste strohalm.

Druk op Koeman

In een vergelijkbare fase zit Koeman nu bij Barcelona. Dankzij gedoe met het bestuur en vooral preses Joan Laporta ligt de trainer al weken onder vuur. Hij haalde onder meer Luuk de Jong op huurbasis naar de club, maar de oud-spits van PSV kon, tot op de pot tegen Levante, geen potten breken.

"De 2-0 laat zien wat De Jong kan bijdragen aan dit team ondanks zijn technische beperkingen", vervolgde Mundo Deportivo. "Hij maakte zijn 1e goal als Barça-speler en maakte constant oorlog in het strafschopgebied", zo wordt geschreven over Luuk de Jong.

Maestro Memphis

Ook was het medium lovend over Memphis. "Hij was zeer gemotiveerd om wraak te nemen op zijn gemiste kansen tegen Cádiz. Was van begin tot einde dreigend en had nog wel een goaltje verdiend." Sport schreef zelfs dat Memphis 'overal' was. "Hij deed alles aan het maken van een hattrick, maar moest met 1 goaltje genoegen nemen. Hij had de hoofdrol en wil zich iedere keer verbeteren."

Toch denken de Spaanse media dat Koeman niet lang de tijd meer krijgt in Catalonië. Sport denkt dat Laporta hoe dan ook een andere coach wil. "Deze zege is slechts een klein haakje om vast te houden voor Koeman. De beslissende duels komen nu." Woensdag wacht Benfica in de Champions League, zaterdag Atlético in La Liga.

Do or die

"Deze overwinning geeft lucht, maar de realiteit is anders: Laporta wil een andere coach." Marca denkt dat ook dat de gedachte van Sport de juiste is. "Koeman reist met een goed gevoel naar Lissabon, maar dat duel zal zijn toekomst bepalen. Daar verliezen, betekent nederlaag nummer 2 in de Champions League."

⚽ Goles esta temporada:

Benzema 8️⃣ goles

FC Barcelona: 8️⃣ goles pic.twitter.com/oDGJQCiZje

— MARCA (@marca) September 23, 2021