Spaanse media twijfelen over toekomst Koeman: 'Waarom keert Guardiola niet terug?'
i

Reuters, EPA

Spaanse media twijfelen over toekomst Koeman: 'Waarom keert Guardiola niet terug?'

Brian Vesseur • 10:36, 12-05-2021 / Laatste Update: 12:56, 07-01-2024

FC Barcelona moet een pas op de plaats maken: het kampioenschap in Spanje lijkt heel ver weg. Dinsdagavond speelde Barça met 3-3 gelijk tegen Levante. Trainer Ronald Koeman kreeg de volle laag in de Spaanse kranten: "Kan hij nog wel verder?".

Dat vroeg Marca zich af. "Granada, Atlético Madrid en Levante, het zijn de 3 laatste druppels die de emmer van het Koeman-tijdperk in Camp Nou doen overlopen", schrijft Marca.

Copa del Rey

Barça verloor van Granada en Atléti, dinsdag speelde het dus gelijk tegen Levante. "Hoe moet hij verder? Kun je als trainer blijven leunen op alleen de Copa del Rey? De manier waarop Koeman en de zijnen in de slotfase van het seizoen niet thuis geven, geeft flink te denken. De enige die hem nog in het zadel kunnen houden zijn Diego Simeone en Zinédine Zidane, maar dan alleen als ze met Atlético en Real de plank de komende weken alsnog misslaan."

Leuk dat iedereen zich zorgen maakt, maar Koeman doet dat zelf niet. De voorzitter heeft volgens Koeman het volste vertrouwen in hem. "Ik heb hier nog een contract voor twee jaar en ik zie me ook volgend seizoen op de bank zitten bij Barcelona."

Guardiola

Sport, een krant uit Catalonië, twijfelt daar dus over. Zij dragen Pep Guardiola aan als nieuwe trainer van Barcelona. Dinsdag werd hij kampioen met Manchester City in Engeland. "Veel fans vragen zich de laatste weken af waarom hij niet terugkeert naar Barcelona, zeker nu er ook in de top van de club twijfels zijn over Koeman. Nu Barcelona de landstitel lijkt te kunnen vergeten, zwelt de kritiek aan. Zijn positie hangt aan een zijden draad."