Spaanse media zijn het niet eens over 'zwakke' Daley Blind na nieuwe overwinning Girona
i

Getty Images

Spaanse media zijn het niet eens over 'zwakke' Daley Blind na nieuwe overwinning Girona

Jeroen Rooseboom • 11:10, 04-01-2024 / Laatste Update: 21:10, 04-01-2024

In een waar spektakelstuk won Girona gisteren met 4-3 van Atlético Madrid. Een goal in de blessuretijd zorgde voor die overwinning. De euforie in de Spaanse media over weer een overwinning voor Girona was groot, maar sommigen zagen ook een zwakke schakel: Daley Blind.

Blinds mannetje Álvaro Morata scoorde namelijk een hattrick voor de Madrilenen. De krant AS zag dat de oud-Ajacied niet erg sterk oogde achterin, samen met collega Eric Garcia. "Door het zwakke partnerschap van Blind en Garcia kon Morata alsnog zijn hattrick maken. Zij zijn het zwakke punt van Girona."

Torens van Atlético

De media in het Zuid-Europese land waren het niet eens over de rol van Blind in de hattrick van Morata. Zo schreef El Mundo Deportivo: "Hij stond onder druk, omdat Eric García het moeilijk had met de torens van Atlético. Daardoor ontbrak het aan kracht bij voorzetten vanaf de zijkant."

Sport zag juist een goed spelende Blind en gaf hem met een 7 het een na hoogste cijfer van het team. "Blind was belangrijk met veel slimme passes op de helft van de tegenstander. Hij voelde geen enkele vorm van druk. Hij liet ook nog eens zien dat hij kan scoren door de 3-1 binnen te schieten."

Leicester City

"Als Leicester City het kon, waarom kan Girona het dan niet?", vraagt Marca zich af. Dat medium droomt al van een historische titel van het kleine clubje uit het Noorden. "Het zijn grote woorden, maar het hangt er ook van af hoe ze uit de winterse transfermarkt komen. Als ze dit niveau en spel weten vast te houden, dan is de Champions League sowieso niet ver meer weg voor Girona. Hoe dan ook is de prestatie echt ongekend."

Girona staat op dit moment op de 2e plaats in de Spaanse competitie. De ploeg heeft evenveel punten als Real Madrid (48), maar De Koninklijke heeft een beter doelsaldo.