💣 | 'Spaanse voetbalbond dreigt clubs uit Europa te halen als UEFA voorzitter Luis Rubiales straft'
i

Getty Images

💣 | 'Spaanse voetbalbond dreigt clubs uit Europa te halen als UEFA voorzitter Luis Rubiales straft'

Bart van der Wijst • 15:27, 28-08-2023 / Laatste Update: 22:54, 11-12-2023

De Spaanse voetbalbond (RFEF) heeft een bommetje gepland bij de UEFA. Volgens Onda Cero dreigt de RFEF de Spaanse clubs uit Europa te halen als voorzitter Luis Rubiales wordt gestraft. Rubiales werd wereldnieuws nadat hij speelster Jennifer Hermoso op de mond kuste na de gewonnen WK-finale in Australië.

Sindsdien is er een hoop verdeeldheid in het land. Speelsters en regering kiezen de kant van Hermoso, terwijl de RFEF achter Rubiales staat. De voorzitter werd onlangs al voor 90 dagen geschorst door de FIFA.

Chantage?

Andreu Camps, secretaris generaal van de RFEF, stuurde een brief naar de UEFA waarin hij dreigt met de uitsluiting van Spaanse teams in de Europese competities. Ook wil Camps uit de UEFA stappen, mochten zij Rubiales straffen.

Pedro Rocha, de tijdelijke vervanger van Rubiales, was niet op de hoogte van de brief van Camps. Hij moet nu beslissen of hij achter het dreigement van Camps staat, of dat hij diens woorden intrekt.

tekst gaat verder onder de tweet

Aftreden

De soap van Rubiales lijkt nog lang niet voorbij. In de afgelopen week is een hoop gebeurd. Vorige week vrijdag kondigde Rubiales aan om te willen blijven als bondsvoorzitter. Ook gaf hij bondscoach Jorge Vilda een flinke loonsverhoging. Een dag later schorste de FIFA hem. Op diezelfde dag werd bekend dat er 11 stafleden van de Spaanse voetbalvrouwen waren opgestapt.

De nieuwe week begon met het nieuws dat de moeder en zus van Rubiales in hongerstaking zijn, vanwege de 'heksenjacht' op hun zoon en broer.