Spaanse zon helpt Feyenoord niet: Rotterdammers onderuit in vriendschappelijk duel met Mainz
i

Pro Shots

Spaanse zon helpt Feyenoord niet: Rotterdammers onderuit in vriendschappelijk duel met Mainz

Yvo van Dorst • 16:03, 06-01-2024 / Laatste Update: 10:57, 15-01-2024

Het is Feyenoord niet gelukt om de oefenwedstrijd tegen FSV Mainz op trainingskamp in Marbella te winnen. De Rotterdammers speelden 4 keer een half uur en kregen daarin 2 goals tegen van de Duitsers. Uiteindelijk werd het dus 0-2 voor Mainz.

In het eerste bedrijf begon Feyenoord met een sterke basiself. Alleen Justin Bijlow ontbrak bij de vaste basisspelers van trainer Arne Slot. De doelman had last van wat griepgevoelens, waardoor er geen risico werd genomen. Timon Wellenreuther keepte de eerste helft en Kostas Lamprou de 2e.

Tegenslag

Al na 26 minuten kreeg Feyenoord de eerste goal tegen en in minuut 47 was het voor de 2e keer raak. Bij allebei de goals zag Quilindschy Hartman er niet heel goed uit. De doelpuntenmaker van Mainz kwam tot 2 keer toe uit de rug van de veelbelovende verdediger gelopen.

Opstootjes

Naarmate de wedstrijd vorderde werd het een aantal keer onvriendelijk tussen de spelers van Feyenoord en Mainz. Onder andere Lutsharel Geertruida en oud-PSV'er Phillipp Mwene kregen het met elkaar aan de stok. Uiteindelijk werden er wat gele kaarten uitgedeeld, maar echt uit de hand liep het niet in Marbella. (Tekst gaat verder onder de video)

Prachtige aansluiting

Uiteindelijk duurde het tot minuut 107 voordat Feyenoord iets terug deed. En op wat voor manier. Thomas van de Belt knalde met een prachtig afstandsschot de 2-1 op het scorebord. Voor de middenvelder was het zijn eerste goal in Rotterdamse dienst. In de Eredivisie krijgt Van de Belt nog weinig speeltijd.