Spakenburg-MOTM Koos Werkman speelde ooit voor Groningen: 'Wil in De Kuip spelen'
i

ProShots

Spakenburg-MOTM Koos Werkman speelde ooit voor Groningen: 'Wil in De Kuip spelen'

Marcel Roes • 17:40, 13-01-2023 / Laatste Update: 13:23, 08-01-2024

David wint van Goliath. Dat gevoel krijg je als een amateurclub wint van een profclub: de dreumes wint van de reus. Donderdag gebeurde dat in de KNVB Beker, want amateurclub Spakenburg versloeg FC Groningen.

Koos Werkman van Spakenburg is nota bene een Groninger. Hij speelde in de jeugd voor FC Groningen. Hij zat in de lichting met onder meer Virgil van Dijk. Hij speelde nooit voor de hoofdmacht, wel zat hij enkele keren op de bank, onder trainer Ron Jans.

MOTM

Na afloop werd Werkman uitgeroepen tot 'man of the match'. Tegen NU.nl vertelt hij dat hij pas na 4 uur 's nachts thuis keerde.

En een paar uur later zat hij alweer op kantoor, bij een marketingbureau. "Helaas had ik een aantal afspraken die ik niet kon verzetten", zegt Werkman, die zijn naam dus dubbel en dwars waarmaakt.

De Kuip

Zaterdag is de loting voor de volgende ronde. "Ik ben met FC Groningen al erg verwend en weet niet of ik nog meer te wensen heb", zegt Werkman. "Maar ik wil nog wel in De Kuip spelen. En anders moet het een mooie thuiswedstrijd worden."