Spandoek PSV-fans over hekkensluiter Ajax zorgt voor ophef: verwijzing naar Abdelhak Nouri?

Noah Hoogenboezem • 18:54, 29-10-2023 / Laatste Update: 00:03, 05-01-2024

PSV won zondag met 5-2 van Ajax en daardoor zakken de Amsterdammers naar de laatste plaats in de Eredivisie. De supporters van PSV hadden zelfs een speciaal spandoek gemaakt en toonden die in de slotfase van de wedstrijd. Een aantal mensen spreekt echter schande van het doek, aangezien er een verwijzing naar Abdelhak Nouri op zou staan. PSV-fans spreken dit tegen.

De PSV-fans hadden een spandoek gemaakt met een Instagram-post. Daarop werden alle tegenstanders afgevinkt waar Ajax punten tegen heeft verspeeld met #RoadToKKD daaronder. Op de post staat ook 'Alle 34 opmerkingen weergeven'. Dat zou uitgelegd kunnen worden als een verwijzing naar Nouri, die met rugnummer 34 speelde bij Ajax en een paar jaar geleden tijdens een oefenwedstrijd in elkaar zakte.

Saibari

Als het zo bedoeld is, zou het extra pijnlijk zijn dat het bij PSV gebeurt. Ismael Saibari, die 1 keer scoorde voor PSV, speelt als eerbetoon aan Nouri met rugnummer 34. ESPN-analist Kees Kwakman kwam er na afloop ook nog even op terug: "Misschien kunnen ze het bij PSV ontkrachten, maar anders is het wel heel erg triest."

Aantal wedstrijden

PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad meldt dat het aantal volgens PSV-supporters niet op Nouri, maar op het totaal aantal wedstrijden in de Eredivisie slaat.