Sparta-aanvoerder Bart Vriends na mislopen Europees voetbal: 'We hebben zeker even geprikt'
i

Pro Shots

Sparta-aanvoerder Bart Vriends na mislopen Europees voetbal: 'We hebben zeker even geprikt'

Sjors Tanis • 19:18, 11-06-2023 / Laatste Update: 22:54, 11-12-2023

Bart Vriends is trots op wat Sparta dit seizoen heeft laten zien in de Eredivisie. De Rotterdammers mochten lang blijven dromen van een ticket voor de voorronde van de Conference League, maar in de finale van de play-offs was FC Twente met 1-0 te sterk.

Aanvoerder Vriends baalde natuurlijk van het resultaat. "We zijn de 1e storm doorgekomen, verweerden ons kranig en hebben zeker even geprikt. We hebben wederom met een groot hart gespeeld", aldus de verdediger voor de camera van ESPN.

Apetrots

"Als we dit gesprek over een uur hadden gevoerd, dan overheerst natuurlijk trots", vervolgde Vriends. "We hebben heel veel clubs aan gort gespeeld en onze concurrenten weggevaagd. We waren zelfs min of meer gelijk aan FC Twente. We kunnen apetrots zijn."

Verrast was Vriends niet door het geweldige seizoen dat Sparta doormaakte. "Het vertrouwen en de kwaliteit waren dit seizoen gigantisch. In de winter raakten we met Sven Mijnans nog een van onze beste spelers kwijt, maar we gingen super stoïcijns door. Dat leidt tot optimisme en zelfvertrouwen."