Sparta hoopt op terugkeer van verloren zoon Kevin Strootman
i

Getty Images

Sparta hoopt op terugkeer van verloren zoon Kevin Strootman

Yvo van Dorst • 22:52, 07-06-2023 / Laatste Update: 17:45, 11-12-2023

Sparta zet hoog in komende transferperiode en hoopt vurig op een terugkeer van Kevin Strootman bij de club. Dat vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp bij RTV Rijnmond. De middenvelder promoveerde vorig jaar met Genoa naar de Serie A.

"Voor de wedstrijd tegen Feyenoord hebben we met Strootman gesproken", vertelt Nijkamp over het contact tussen speler en club. De middenvelder is deze zomer transfervrij nadat zijn contract werd ontbonden bij Olympique Marseille.

Thuiskomen

Sparta heeft in ieder geval een duidelijke mening over een eventuele komst van Strootman. "Dat was een goed gesprek. We hebben het plan gepresenteerd, hoe we hem zien als speler en ook kijkend naar de toekomst. Het is aan Kevin wanneer hij besluit om thuis te komen. Wat ons betreft het liefst eergisteren."

Loopbaan

Strootman begon zijn carrière in de jeugd van de Kasteelclub. Daarna trok hij naar het 1e elftal en kwam hij via FC Utrecht, PSV en AS Roma uit bij Olympique Marseille. Door die club werd hij vorig seizoen uitgeleend aan Genoa en daarvoor ook aan Cagliari.