Spartaan Tom Beugelsdijk wordt niet vervolgd voor matchfixing, OM laat onderzoek aan KNVB
i

Pro Shots

Spartaan Tom Beugelsdijk wordt niet vervolgd voor matchfixing, OM laat onderzoek aan KNVB

Sjors Tanis • 19:43, 22-04-2022 / Laatste Update: 15:40, 08-01-2024

Tom Beugelsdijk wordt niet vervolgd voor matchfixing. Dat laat het Openbaar Ministerie weten. De verdediger van Sparta zou op 16 januari van vorig jaar bewust een gele kaart hebben gepakt, maar daarvoor ontbreekt volgens het OM bewijs.

De 31-jarige Hagenaar zou in de verloren thuiswedstrijd tegen PSV (3-5) bewust een overtreding hebben gemaakt om een gele kaart te krijgen.

Geld verdienen

Voorafgaand aan de wedstrijd zou een bekende van Beugelsdijk geld hebben ingezet op een gele kaart van de verdediger. Na meerdere meldingen en een aangifte van gokaanbieder Unibet startte de politie-eenheid Rotterdam onder leiding van het Functioneel Parket (FP) een onderzoek.

"De club heeft deze ochtend gesproken met de speler, waarin hij aangeeft de overtreding uitsluitend gemaakt te hebben in de hitte van de strijd", zei Sparta in mei, toen de NOS de verdenking van matchfixing naar buiten bracht.

Van OM naar KNVB

Het OM heeft de zaak nu overgedragen aan de KNVB. "Tijdens het onderzoek is wel gebleken dat er relevante bevindingen zijn die tuchtrechtelijk aanleiding kunnen geven voor (nader) onderzoek en om die reden is deze informatie overgedragen aan de KNVB", aldus het OM.

Beugelsdijk maakte in 2020 de overstap van ADO Den Haag naar Sparta, de huidige nummer 16 van de Eredivisie.