Speeldag 1 op EK onder 21: Jong Oranje speelt gelijk tegen België, Portugal verslikt zich in gastland
i

Getty Images

Speeldag 1 op EK onder 21: Jong Oranje speelt gelijk tegen België, Portugal verslikt zich in gastland

Brian Vesseur • 00:39, 22-06-2023 / Laatste Update: 00:11, 12-12-2023

Het EK onder 21 is woensdag 21 juni van start gegaan! Jong Oranje kwam direct in actie. In de Derby der Lage Landen werd het 0-0 tegen de leeftijdsgenoten uit België. Vooral keeper Bart Verbruggen bleek fenomenaal. Gastland Georgië won heel verrassend van Portugal.

Groep A: Georgië bovenaan!

Door de zege van Georgië op Portugal (2-0) staat het gastland bovenaan in Groep A. Nederland en België zijn namelijk de andere teams in die groep. Portugal was overigens wel een stuk beter dan Georgië, maar het land kreeg de kansen er niet in en kreeg later ook nog eens rood.

Groep B: Spanje en Oekraïne winnen

Oekraïne won in Groep B met 2-0 van Kroatië. Een knappe prestatie, aangezien sterspeler Mykhailo Mudryk 90 minuten op de bank bleef. Hij is bezig de helft waard van de complete selectie van Oekraïne. Gabriel Vidovic van Vitesse viel in bij Kroatië. Spanje staat bovenaan, want de Spanjaarden wonnen later op de woensdagavond met 3-0 van Roemenië, het andere gastland.

Donderdag

Om 18.00 uur nemen Duitsland & Israël en Tsjechië & Engeland het tegen elkaar op in Groep C. Noorwegen en Zwitserland spelen op datzelfde tijdstip tegen elkaar in Groep D, Frankrijk en Italië (Groep D) trappen om 20.45 uur af.