Speeldag 2 op EK onder 21: Frankrijk wint kraker van Italië

Brian Vesseur • 00:49, 23-06-2023 / Laatste Update: 05:03, 12-12-2023

De tweede speeldag op het EK onder 21 zit erop. En daarmee is ook de eerste speelronde van de groepsfase afgelopen. Vrijdag zijn er geen wedstrijd in Georgië en Roemenië. Donderdag kwamen er een paar toplanden in actie. Dé kraker van de dag: Frankrijk onder 21 tegen Italië onder 21.

Groep C

Duitsland speelde met 1-1 gelijk tegen Israël. In de derde minuut miste Youssoufa Moukoko al een penalty. Ondanks een rode kaart voor Israël op slag van rust, lukte het Duitslan niet om in de tweede helft de voorsprong te pakken. Engeland rekende af met Tsjechië en staat dus bovenaan in Groep C. Jacob Ramsey en Emile Smith-Rowe zorgden voor een 2-0-overwinning.

Groep D

Zwitserland en Frankrijk staan samen bovenaan in Groep D. Frankrijk won met 2-1 van Italië. In de 84e minuut kregen de Fransen nog een rode kaart, maar toen bleek de eindstand al bepaald. Zwitserland won eerder op de dag met 2-1 van Noorwegen.