Spektakel met Peter Bosz! Olympique Lyon wint deze keer wel, Montpellier slachtoffer

Eimert Pruis • 20:55, 23-04-2022 / Laatste Update: 01:37, 12-12-2023

1 ding is zeker: de ploegen van trainer Peter Bosz zorgen altijd voor spektakel. Dit seizoen levert dat Olympique Lyon bar weinig punten op in Ligue 1, maar zaterdag werd er wel gewonnen. In een doelpuntenfestijn tegen Montpellier stond er na 90 minuten 4-2 op het scorebord.

De enige reden dat Bosz nog op zijn plek zit, is omdat de voorzitter het wel in hem ziet zitten en omdat Lyon het aardig deed in de Europa League (uitgeschakeld in kwartfinales). In de Ligue 1 wordt het spektakelspel maar niet gekoppeld aan punten.

Rare blessuretijd van 1e helft

Thuis tegen Montpellier ging het ook weer mis. In de blessuretijd van de 1e helft gaf de ploeg van Bosz plots een 2-0-voorsprong weg. Gelukkig voor de Nederlandse coach werd er in de 2e helft nog 3 keer gescoord.

Kan Bosz nog Europees voetbal halen met Lyon?

Ondanks dat Lyon het niet best doet in Ligue 1, heeft het nog wel alle kans op Europees voetbal. Het verschil met nummer 3 is bijvoorbeeld slechts 4 punten. De concurrentie moet wel allemaal nog in actie komen. Daarna zijn nog 4 speelronden te gaan.