Spektakel! Openingsduel in 2. Bundesliga tussen HSV en Schalke levert ongekende uitslag op

Bart van der Wijst • 00:34, 29-07-2023 / Laatste Update: 00:22, 12-12-2023

De 2. Bundesliga is met een héééééérlijke wedstrijd begonnen. Vrijdagavond stonden traditionsvereins HSV en Schalke 04 in Hamburg tegenover elkaar. In een volgepakt Volksparkstadion stond er na 100 doldwaze minuten 5-3 op het scorebord.

HSV, dat net niet promoveerde naar de Bundesliga, en Schalke dat juist degradeerde maakten er een feestje van met (afgekeurde) goals, goed voetbal en zelfs een rode kaart. De thuisploeg had zelfs nog vaker kunnen scoren, alleen Schalke-keeper Marius Müller redde ook nog eens 9 (!) keer.

Ouwejan

Robert Glatzel opende het bal na iets meer dan een kwartier. HSV vergat daarvoor al te scoren en ook daarna en kreeg de deksel keihard op de neus. De pas 17-jarige Assan Ouédraogo maakte er 1-1 van. Oud-AZ'er Thomas Ouwejan scoorde met een droge schuiver in de blessuretijd zelfs nog de 1-2.

Over en weer

Na rust ging het stuivertje wisselen vrolijk verder. Vanaf 11 meter maakte László Bénes gelijk en niet veel later scoorde hij ook de 3-2. Oud-HSV'er Simon Terodde, die al een goal afgekeurd zag worden, maakte vervolgens gelijk.

De wedstrijd kantelde in het voordeel van HSV toen Schalke-verdediger Ibrahima Cissé na 71 minuten spelen rood kreeg. Het overwicht werd in de 91e minuut benut door een goal van Glatzel. Schalke stuurde vervolgens in de allerlaatst minuut keeper Müller naar voren voor de 4-4, maar in de nastoot viel de 5-3. Invaller Jean-Luc Dompe besliste het duel. Afgelopen. Jammer genoeg.