Speler Real Betis krijgt flinke schorsing na kritiek op scheids Mateu Lahoz
i

Pro Shots

Speler Real Betis krijgt flinke schorsing na kritiek op scheids Mateu Lahoz

Noah Hoogenboezem • 21:18, 30-03-2023 / Laatste Update: 05:13, 12-12-2023

Het is nooit saai rondom de Spaanse scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz. Real Betis-speler Sergio Canales is voor maar liefst 4 wedstrijden geschorst na kritiek op de scheidsrechter. De middenvelder kreeg eerder dit seizoen rood van Lahoz en noemde die kaart later 'doorgestoken'. Dat nam de bond hem niet in dank af.

Lahoz brak in de kwartfinale op het WK tussen Nederland en Argentinië in december het kaartenrecord op het WK, maar meer dan een maand daarvoor had hij Canales al een opmerkelijke rode kaart gegeven. Canales kreeg in de wedstrijd tegen Cadiz binnen 5 seconden 2 keer geel. Allebei de kaarten kreeg hij vanwege praten en we weten inmiddels dat Lahoz daar niet van gediend is!

'Doorgestoken kaart'

Toen Lahoz vorige maand bij de wedstrijd van Betis tegen Real Valladolid weer de scheidsrechter was, was Canales dat nog niet vergeten. Hij noemde na afloop van die wedstrijd zijn eerdere rode kaart 'doorgestoken' en zei dat hij helemaal niet geprotesteerd had. Dat is hem nu duur komen te staan, want hij moet de komende 4 wedstrijden van Real Betis vanaf de tribune toekijken.