Spelers Ajax stemden over technische staf: 'Schreuder staat met 1 been in het trainersgraf'
i

Pro Shots

Spelers Ajax stemden over technische staf: 'Schreuder staat met 1 been in het trainersgraf'

Jeroen Rooseboom • 09:22, 23-01-2023 / Laatste Update: 05:57, 12-12-2023

Mental coach Joost Leenders van Ajax zou in de aanloop naar de Klassieker een pijnlijke vraag hebben gesteld aan de spelersgroep. Hij vroeg wie er ontevreden was over de technische staf; bijna alle spelers staken hun hand op.

Dat schrijft De Telegraaf. Het was volgens de krant een peiling om de gemoedstoestand in de kleedkamer te onderzoeken. Een vuistslag op de kin voor Schreuder, vinden ze bij het dagblad. De vraag richtte zich overigens niet alleen op de trainer, maar op de hele staf. Maar "door de vraag zo breed te stellen, stond Schreuder al met 1 been in het trainersgraf", vindt De Telegraaf.

Communicatieve missers

Valentijn Driessen ziet dit dan ook als de volgende in een reeks fouten bij de club. "Hoe kan na eerdere communicatieve missers zo'n verkeerde inschatting worden gemaakt? Ongelooflijk dat Ajax’ eigen mental-coach Leenders zo’n stommiteit begaat en de belangrijkste werknemer van de club niet beschermt. Hoe kun je zo'n bom neerleggen in de kleedkamer? Het is pure zelfdestructie."

"Met het levensgevaarlijke polsen is Schreuders positie verder aangetast. Deze beginnersfout, deze foute inschatting is typerend voor het disfunctioneren van alles en iedereen bij en rond het 1e elftal van Ajax dit seizoen", aldus Driessen.

In de Klassieker in De Kuip werd het 1-1. Het was de 6e wedstrijd op rij zonder overwinning voor de Ajacieden, die nu 5e staan.