Deze spelers uit de Eredivisie doen mee aan de Azië Cup
i

Pro Shots

Deze spelers uit de Eredivisie doen mee aan de Azië Cup

Brian Vesseur • 17:30, 08-01-2024 / Laatste Update: 11:36, 15-01-2024

De Azië Cup is op 12 januari begonnen en duurt tot en met 10 februari 2024. Qatar is het gastland van het toernooi én de winnaar van de afgelopen editie. Toch lijkt Japan, de 4-voudig winnaar van het toernooi, de grote favoriet voor de eindzege. In totaal is de Eredivisie zes spelers kwijt aan de Azië Cup.

Spelers uit de Eredivisie op de Azië Cup

De Japanners nemen twee spelers uit de Eredivisie mee: Yukinari Sugawara van AZ en Ayase Ueda van Feyenoord. Ook grote spelers als Takehiro Tomiyasu (Arsenal), Kaoru Mitoma (Brighton & Hove Albion) en Takefusa Kubo (Real Sociedad) zijn erbij.

Beide clubs (AZ en Feyenoord) moeten nóg een speler afstaan. AZ-keeper Mathew Ryan doet mee met Australië, Feyenoord-aanvaller Alireza Jahanbakhsh reist met Iran af naar Qatar. Australië zit in een poule met India, Oezbekistan en Syrië. Iran speelt in de poulefase tegen de Verenigde Arabische Emiraten, Hongkong en Palestina.

Irak

Ook sc Heerenveen en FC Utrecht moeten ieder één speler afstaan. Beide heren doen met Irak mee. Hussein Ali van Heerenveen en Zidane Iqbal van Utrecht. Irak zit in een poule met Japan, Indonesië en Vietnam.

Brighton niet blij

Hierboven werd geschroven dat Mitoma een van de sterren is van Japan. Brighton is echter niet blij dat hij is geselecteerd voor de Azië Cup, omdat de linksmidden geblesseerd is. Dat schrijft Voetbal International. Hij kwam al twee weken niet in actie voor de Premier League-club.