Spelers Nederlands elftal geven ook tijdens EK GEEN interviews aan Veronica Inside
i

Pro Shots

Spelers Nederlands elftal geven ook tijdens EK GEEN interviews aan Veronica Inside

admin • 21:23, 08-06-2021 / Laatste Update: 07:44, 05-01-2024

De spelers van het Nederlands elftal hebben besloten om Veronica Inside ook tijdens het EK te boycotten. Dit betekent dat de internationals geen interviews doen met verslaggeefster Hélene Hendriks. Bondscoach Frank de Boer is tijdens persconferenties wel beschikbaar voor vragen, weet het Algemeen Dagblad.

De boycot begon ongeveer 1 jaar geleden, toen diverse internationals lieten weten he-le-maal klaar te zijn met het populaire programma van Wilfred Genee, René van der Gijp en natuurlijk Johan Derksen, die kwaad bloed zette met diverse uitspraken.

Zwarte piet

Derksen vergeleek rapper Akwasi met zwarte piet en stelde dat hij een grap maakte, maar die grap schoot in het verkeerde keelgat bij onder meer het Nederlands elftal. “Dit is ver over de grens. Niet voor de 1ste keer. Niet voor de 2de keer. Keer op keer”, aldus aanvoerder Virgil van Dijk destijds.

Het AD weet dat Veronica Inside heeft aangeklopt bij de KNVB om de boycot aan te kaarten, maar zonder succes: de internationals blijven bij hun standpunt. “De KNVB heeft altijd aangegeven dat spelers en speelsters hierin hun eigen afweging kunnen maken”, aldus een woordvoerder.

Geen vragen

Dit betekent dat het dagelijkse praatprogramma 'De Oranjezomer' – de EK-special van Veronica Inside – vanaf 10 juni geen eigen vragen kan stellen aan spelers. Special reporter Hendriks kan wel de bondscoach aan zijn jas trekken op de gebruikelijke persconferenties.

Overigens hebben dezelfde spelers die als international Veronica Inside boycotten aan dezelfde zender (RTL) wel interviews gegeven als vertegenwoordiger van hun club.