Spelers zijn zeer bezorgd over Copa América in Brazilië: 'Situatie is alarmerend'
i

Getty Images

Spelers zijn zeer bezorgd over Copa América in Brazilië: 'Situatie is alarmerend'

admin • 13:29, 02-06-2021 / Laatste Update: 21:19, 05-01-2024

Het lijkt erop dat de meeste voetballers totaal geen trek hebben in een Copa América die in Brazilië moet worden gespeeld. FIFPro is zeer bezorgd over de verplaatsing van het toernooi naar een land dat zwaar is getroffen door de coronapandemie en trekt aan de bel.

De corona-toestand in Brazilië is compleet uit de hand gelopen en FIFPro, de wereldwijde vakbond van profs, vreest voor de gezondheid van de betrokkenen. Oftewel: de leden van FIFPro, de voetballers zelf, staan absoluut niet te springen voor een toernooitje in een land waar de pleuris is uitgebroken.

Gezondheid

"De situatie in Brazilië is alarmerend", aldus de organisatie van de voetballers. "Daar komt nog eens bij dat er maar heel weinig tijd is om alles goed te regelen. Dit kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid van spelers, staf, maar ook van de inwoners van het land. We vragen om strenge maatregelen die de veiligheid van iedereen kunnen garanderen."

Ook vraagt FIFPro de spelers alle vrijheid te geven om af te zien van deelname. Normaal gesproken is dit absoluut geen optie. Daarom neemt de vakbond het op voor de voetballers en misschien ook wel de clubs die spelers moeten afstaan. "Als voetballers hun eigen gezondheid en die van hun familie belangrijker vinden mag dat geen schorsing of andere sancties tot gevolg hebben."

Chaos

Argentinië gaf de organisatie van het toernooi terug, juist vanwege de situatie rond het coronavirus. Eerder was Colombia al afgehaakt wegens de politieke chaos in dat land. Het toernooi vindt plaats van 13 juni tot 10 juli, maar eigenlijk is het dus overal chaos. Behalve in Chili, maar blijkbaar is dat land geen optie om het toernooi te hosten.