🎥 | Spezia-keeper Jeroen Zoet moet gewisseld worden na harde botsing met Atalanta-speler

Sjors Tanis • 17:53, 04-01-2023 / Laatste Update: 08:58, 12-12-2023

Atalanta heeft punten verspeeld in de 1e wedstrijd na de WK-pauze. De ploeg uit Bergamo speelde op bezoek bij het laaggeklasseerde Spezia met 2-2 gelijk. Keeper Jeroen Zoet van Spezia viel na een kwartier uit met een blessure. Check beelden van de harde botsing hierboven!

Zoet verving bij Spezia de geblesseerde 1e keus Bartlomiej Dragowski. In pas zijn 3e competitieduel van het seizoen botste de voormalige PSV’er bij het uitkomen op Duván Zapata, waarbij hij een blessure aan zijn rechterbeen opliep.

Assist Koopmeiners

Spezia stond al op een 1-0-voorsprong, toen Zoet naar de kant moest. Op aangeven van M'Bala Nzola tikte Emmanuel Gyasi in de 8e minuut de bal bij de 1e paal binnen. Nzola tekende na een half uur zelf voor de 2e treffer van de thuisploeg, nadat hij door Mehdi Bourabia vrij voor de keeper was gezet: 2-0.

Rasmus Höjlund gaf Atalanta weer hoop door een klein kwartier voor tijd de 2-1 binnen te schieten. In de 3e minuut van de blessuretijd zette Mario Pasalic op aangeven van Teun Koopmeiners de 2-2-eindstand op het bord. Naast Koopmeiners speelde ook Marten de Roon de gehele wedstrijd voor Atalanta. Hans Hateboer bleef op de bank.

Met het gelijkspel heeft Atalanta, dat de WK-pauze inging als nummer 6 van de Serie A, 28 punten uit 16 wedstrijden.

Check hier de samenvatting van Spezia - Atalanta:

(tekst gaat verder onder de video)

AC Milan wint van Vilhena

AC Milan heeft de competitie hervat met een overwinning bij middenmoter Salernitana. De nummer 2 van de Serie A was met 2-1 te sterk voor de ploeg van de Nederlandse middenvelder Tonny Vilhena. Milan ging afgelopen vrijdag na een snelle 2-0-achterstand nog met 3-0 onderuit in een oefenwedstrijd bij PSV. Het elftal van trainer Stefano Pioli, die oud-Ajacied Sergiño Dest op de bank liet beginnen, was in Salerno wel meteen bij de les.

Na een fraaie pass van Sandro Tonali maakte de Portugese WK-ganger Rafael Leão in de 10e minuut de 1-0. Het was al voor het 3e jaar op rij dat de aanvaller trefzeker was voor Milan in het 1e competitieduel van het kalenderjaar. Tonali verdubbelde 5 minuten later zelf de voorsprong. Het 1e schot van de middenvelder werd nog geblokt door keeper Guillermo Ochoa, maar zijn 2e poging vloog wel binnen. Invaller Federico Bonazzoli, die na ruim een uur Vilhena had vervangen, deed in de slotfase nog wat terug namens Salernitana: 2-1.

Met de zege komt Milan op 5 punten van Napoli. De koploper uit Napels gaat woensdagavond op bezoek bij nummer 5 Internazionale.

Check hier de samenvatting van Salernitana - AC Milan:

Zege voor Nuytinck en Lammers met Sampdoria

Sampdoria, met de Nederlanders Bram Nuytinck en Sam Lammers in de basis, won met 2-1 bij Sassuolo. Manolo Gabbiadini en Tommaso Augello tekenden voor de treffers van Sampdoria, Domenico Berardi maakte de 2-1 voor de thuisploeg vanaf de strafschopstip.