Sponsoren Nederlands elftal 'boycotten' wél het WK in Qatar
i

Getty Images

Sponsoren Nederlands elftal 'boycotten' wél het WK in Qatar

Eimert Pruis • 14:43, 07-04-2022 / Laatste Update: 07:41, 12-12-2023

Verschillende sponsoren van het Nederlands voetbalelftal, waaronder hoofdsponsor ING, reizen niet mee met Oranje naar het WK voetbal in Qatar vanwege de mensenrechtensituatie in dat land. Een woordvoerder van ING bevestigde berichtgeving daarover door De Telegraaf.

Naast ING gaat het volgens de krant ook om andere sponsoren van Oranje zoals KPN, Albert Heijn, Bitvavo en de Nederlandse Loterij, die geen gebruik maken van de mogelijkheid om kaarten voor wedstrijden van Oranje te krijgen. ING zal rond het WK ook geen campagne voeren. Albert Heijn beraadt zich nog op hoe het zijn reclamecampagne inricht en hoe het in Nederland kan uitdragen dat het bedrijf sponsor is van voetballend Nederland.

Vieren in Nederland

KPN zegt het WK met klanten en relaties in Nederland te zullen vieren. Over de invulling van de reclamecampagne rond het voetbaltoernooi denkt het telecombedrijf nog na.

EK voor vrouwen belangrijker

ING zegt zich vooral op het EK voetbal voor vrouwen in Engeland te richten. De bank blijft ook als hoofdsponsor aan Oranje en het Nederlands voetbal verbonden. Dat contract werd onlangs verlengd tot en met 2028.